Ит Лидери

BenQ се фокусира върху електронните читанки

Computer World

Тайванският производител BenQ има намерение да се фокусира върху специализираните устройства за четене на книги, като в плановете му не влиза производство на таблети (подобни на Apple iPad), съобщава американския PC World, цитирайки вицепрезидента на компания Дени Яо.

Според него вкарването на TFT дисплеи в е-четците няма да подобри процеса на четене - с подобни екрани очите бързо ще се изморяват от трептящата подсветка. Поради това BenQ планира да произвежда такива устройства само с матрици на основата на "електронна хартия", която предпазливо разходва заряда на батерията и е безвредна за зрението.

Припомняме, че тайванският производител влезе на пазара на е-читанки през ноември миналата година, пускайки модела nReader K60 (на снимката). Засега това мобилно устройство може да се купи само на пазарите в Япония и Тайван. През 2010 година компанията планира да пусне нов модел електронен четец, снабден с цветен дисплей (естествено "електронна хартия").
Интересно е да се отбележи, че в устройството на BenQ от следващо поколение, (засега не се съобщава срока му за пускане) е предвидена възможност за възпроизвеждане на видео.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X