Ит Лидери

CA купува Nimsoft за $350 млн.

Computer World

От CA съобщиха, че са подписали договор за купуването на производителя на решения за следене на ИТ производителността Nimsoft за $350 млн. с цел да засилят позицията си при софтуера за управление на информационни технологии за компании с годишни приходи между $300 млн. и $2 млрд., както и за доставчици на управлявани услуги.

Очаква се сделката да приключи до края на този месец.

Експанзията на CA на целевия пазар на средни по размер развиващи се бизнеси („emerging enterprises", както ги определят от CA) разкрива промяна в основния бизнес на корпорацията, който сега е насочен към обслужването на големи предприятия. Nimsoft имат и активно присъствие в „облачните" изчисления с предложения за Rackspace и Elastic Compute Cloud на Amazon например.

Nimsoft разполага с около 800 клиенти главно в САЩ и Европа. Повечето от 120-те служители на компанията, включително и главният изпълнителен директор Гари Рийд, ще се прехвърлят към отдела „Облачни" продукти и решения" на CA. Продаването на продуктите на Nimsoft ще продължи да бъде на основата на регистрационния модел, използван сега от производителя. От Nimsoft са решили в полза на придобиването, защото това ще ускори растежа на компанията, казва Рийд в блог.

Пазарът се движи толкова бързо и се променя толкова скоростно, че се тревожих дали Nimsoft ще успее да продължи самостоятелно, пише той. - Ние наемахме допълнително търговци и инженери възможно най-бързо, но съществува естествена граница за това колко бързо един бизнес може да бъде мащабиран без да се навреди на това, което е важно за него, като удовлетворението на клиентите е на най-високо място."

Но Nimsoft същевременно се конкурираше успешно с „голямата четворка" в предоставянето на управление на ИТ - BMC, Hewlett-Packard, IBM и CA, пише Джо Панетиери в MSPMentor.net, новинарски уебсайт, фокусиран именно върху управляваните услуги. Следователно, купуването на Nimsoft „сваля две птици с един камък", според него. „Първо, CA елиминира конкурент. Второ, CA влиза на най-бързо растящия пазар за управлявани услуги."

Настоящото придобиване последва скорошното купуване на вендора за управление на работата на мрежи NetQoS, както и това на Oblicore - производител на софтуер за следене на споразумения за ниво на услугата. Миналия месец компанията обяви плановете си за придобиването и на 3Tera, предоставяща платформа за разгръщане и мащабиране на „облачни" приложения.

IDG News Service (Бостън)
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X