Ит Лидери

IDC: НР e лидер на пазара на аутсорсинг на печатни услуги

Computer World

Корпорацията HP беше посочена за лидер в наскоро проведено проучване на IDC „Managed Print Services - Global Market and Provider Analysis" (Аутсорсинг на печатни услуги - Анализ на световния пазар и доставчици). В рамките на изследването НР има най-голям дял на договори за MPS сред всички производители на техника.

Докладът на IDC е поредният от серия проучвания на независими анализатори, които потвърждават водещата позиция на НР на MPS пазара. Последните изследвания включват „Магически квадрант на стратегиите за аутсорсинг на печатни услуги" за 2009 г. на Gartner, които поставиха НР в квадранта на лидерите. Другото проучване е пазарната прогноза на Photizo Group за 2009 г., която определи НР за световен лидер на пазара на MPS.

През септември 2009 г. НР обяви създаването на новo бизнес звено - Managed Enterprise Solutions, което e част от подразделението „Решения за печат" (Imaging and Printing Group) на HP и се управлява Брус Далгрен. Паралелно с това компанията обяви и разширяване на сътрудничеството си Canon, нови програми, предлагани от местните партньори на HP и направи най-голямото представяне на решения за управление на печата.
Изследването на IDC "Managed Print Services - Global Market and Provider Analysis" e едно от най-подробните провеждани до този момент. То обхваща десет страни в четири географски области - САЩ, Западна Европа, Азиатско-тихоокеанският регион и Южна Америка.

Анализът на събраните данни показва, че намаляването на разходите е основната причина за въвеждането на MPS, като другите ключови фактори са подобряване на печатната инфраструктура и опазването на околната среда. Други причини, застъпени в проучването, са покриване на регулаторни стандарти и сигурност, съхраняване на хартиените документи, трансформация на бизнес процеси, сливания или придобивания и разширяване на съществуващите договори.
Припомняме, че MPS променят бизнес процесите в организацията, като оптимизират печатната инфраструктура, увеличават ефективността при управлението на цялата среда на печат и документооборотa.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X