Ит Лидери

Мусала Софт се завърна от мисия на ЕК в Япония

Computer World

Мусала Софт бе сред 35-те европейски компании, които от 30 ноември до 4 декември бяха на организирано от EU Gateway Programme посещение в Токио, за да допринесат за изпълняване стратегията на Европейската комисия за изграждане на тясно бизнес сътрудничество между Япония и страните-членки на ЕС.

Българската фирма, чиято роля бе насочена към ИКТ сектора, е представила в страната на изгряващото слънце своята интелигентна платформа за модернизиране и разработка на информационни системи Smart Software Analyzer.

В програмата на мисията са били включени различни мероприятия с основен акцент върху организиране на срещи с високотехнологични японски компании, както и провеждане на изложение за представяне на основни продукти и услуги.

Проведохме значителен брой срещи, част от които доста обещаващи, сподели Пламен Цеков, вицепрезидент на Мусала Софт. - Имаше голям интерес от японска страна и изложението бе силно посетено. Приятно ни изненада качеството на посетителите - имахме възможност да проведем задълбочени разговори и да идентифицираме следващи стъпки с местни компании и организации. Безспорна е необходимостта от визия и добър подход за навлизане на японския пазар, но също така ключова роля е и способността за излъчване на културни послания и разбиране. Големи компании са се проваляли в този си опит, поради непознаване културните специфики и различия в Япония."
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X