Ит Лидери

Gartner купува AMR Research за $64 млн.

Computer World

Gartner обяви на 1 декември, че е в процес на придобиване на AMR Research, фокусирана върху управлението на вериги за доставки, като сделката за $64 млн. се очаква да бъде затворена до края на тази година.

Очаква се AMR да извлече много ползи от придобиването, включително шансът да адресира по-широк кръг от потенциални потребители с глобалната помощ на Gartner, тъй като AMR сега оперира само в САЩ и Великобритания, подчерта главният анализатор на компанията Брус Ричардсън (на снимката).

Въпреки че AMR ще бъде погълната от толкова голяма организация, клиентите й няма да усетят никакви проблеми, гарантира Ричардсън.

„Транзакцията по същество прави един голям играч по-голям и премахва друг от пазара, така че със сигурност променя анализаторския пейзаж по принцип", казва Стивън О'Грейди, съосновател на секторната компания Redmonk.

Сделката предсказва вълна от промени на пазара на ИТ анализи и според Джейсън Буш от Spend Matters, фирма, доставяща информация и услуги на купувачи и търговци на софтуер за управление на веригата за доставки и снабдявания.

В момента за AMR Research работят около 40 анализатори и 45 търговски представители, а прогнозата на Gartner сочи, че компанията ще приключи годината с приходи от $40 млн. Цифрата обаче изглежда малка в сравнение с приходите от $1,28 млрд., които Gartner генерира за 2008 г.

Една от причините за растежа на Gartner през последните години са именно положителните резултати от придобиванията, например това на META Group за $162 млн. през 2004 г.

IDG News Service, Бостън

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X