Ит Лидери

Interoute със 155% ръст на EBITDA от януари до юни 2009 г.

Computer World

Печалбата преди разходи за лихви, данъци, обезценяване и амортизация на Interoute е скочила със 155% до 22,7 млн евро, а приходите са нараснали с 11% на годишна база през първата половина на 2009 г. Така Interoute е вече с положителен баланс.

Вследствие създаването на най-голямата фибро-оптична мрежа в Европа през 2003 г., доходите на компанията растат средно с 57 на сто годишно. Въпреки че дължината на фибро-оптичната мрежа се е увеличила с 400 процента за последните шест години, операционните разходи на Interoute са нараснали едва двойно, а разходите по мрежата са останали непроменени от 2003 г. насам. Към момента оптичната мрежа на Interoute е с дължина на трасетата над 57 000 км и има 59 центъра за съхраняване на информация.

Ние сме горди от факта, че направихме Interoute операционно доходна компания по време на глобалната криза, когато ръстът при другите оператори е замразен или дори се наблюдава спад, отбеляза Гарет Уилямс, изпълнителен директор на компанията. - Нашият подход да изградим паневропейска фибро-оптична мрежа се отплаща и затова ще продължим да развиваме дейностите. В началото на месеца добавихме 9,5 терабита чрез рутърите на Juniper Networks. Те обхващат Амстердам, Берлин, Братислава, Будапеща, Франкфурт, Лондон, Мадрид, Милано, Париж, Прага, Стокхолм и Виена."
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X