Ит Лидери

Перси стана официален доставчик на NVIDIA Tesla-базирани решения

Computer World

Корпорацията NVIDIA обяви официално сертификацията на българската компания Перси по програмата Tesla Preferred Provider (TPP). По този начин родната фирма става първия официален и ексклузивен доставчик на Tesla-базирани решения у нас.

NVIDIA Tesla осигурява решения на базата на ново поколение специализирани, високопроизводителни графични изчислителни процесори (GPU), за да трансформира работните станции и сървъри в персонални суперкомпютри и големи сървърни клъстери, информират от технологичния гигант. Благодарение на наличието на над 3 милиарда транзистора и до 512 CUDA ядра, Fermi (наименованието на предстоящата CUDA архитектура от ново поколение) осигурява възможностите и производителността на суперкомпютър на 1/10-та от цената и с 1/20-та от енергопотреблението на традиционните процесорно-базирани сървъри, твърдят от NVIDIA.
Fermi архитектурата дава възможност за по-ефективно оползотворяване на съвместната работа на централния и графичен процесор за извършване на изчисления в разнообразни приложения. С наличната поддръжка на C++ и среда за разработка във Visual Studio, паралелното програмиране за графичния процесор вече е по-лесно и позволява ускоряването на производителността в още по-широк набор от приложения. В това число и постигане на голямо ускорение в рейтрейсинга, физиката, анализа на ограничен брой елементи, научни изчисления с висока прецизност, линейна алгебра, сортирането на данни и за разнообразни алгоритми за търсене.

Припомняме, че Перси е компанията, която подготви първият в България персонален суперкомпютър за високопроизводителни GPU изчисления, на базата на NVIDIA Tesla C1060. Той е създаден с цел да обслужва нуждите на Института по органична химия с Център по фитохимия при Българската академия на науките.
Работната станция, асемблирана от Перси, е на базата на шаси и дънна платка Supermicro и използва професионален графичен контролер NVIDIA Quadro FX 3800 за визуализация и два изчислителни процесора NVIDIA Tesla C1060 за постигане на оптимално визуално качество и огромна изчислителна мощ.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X