Ит Лидери

Power to Change – нова екологична инициатива на HP

Computer World

HP представи кампанията Power to Change, която има за цел да насърчи потребителите на персонални компютри в света да променят навиците си, за да опазят околната среда.
Инициативата насърчава потребителите да изтеглят ново виртуално устройство, което следи спестената електроенергия от изключването на компютрите, когато не се ползват.
Power to Change може да се изтегли от потребители и компании от цял свят и е съвместимо с всички компютърни платформи. Виртуалното устройството помага на потребителите от цял свят да следят електроенергията, спестена чрез промяна на навиците им, информират от технологичния гигант.
Според HP, ако 100 000 потребители изключат работните си компютри в края на работния ден, спестената електроенергия би се равнявала на над 2680 кв.ч. и въглеродните емисии ще се намалят с над 1590 кг (3500 паунда) на ден. Това се равнява на премахването на повече от 105 автомобила от пътищата на ден.
Power to Change ще бъде пусната в цял свят и ще е достъпна на пет езика: английски, испански, китайски, португалски и японски.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X