Ит Лидери

Бившата CEO на HP Карли Фиорина се подготвя за сенатор

Computer World

Карли Фиорина, бивш главен изпълнителен директор на Hewlett-Packard, настоящ член на Републиканската партия, се е вписала за получаването на идентификационен номер и е регистрирала комитет за провеждането на кампания под надслов “Карли за Калифорния”. Кампанията ще й позволи да набере средства за мандат 2010 на щатския сенат, посочва Associated Press, цитиран от IDG News Service. Фиорина ще се опита да спечели мястото на щатския сенатор Барбара Боксер – демократка от Калифорния, която зае този пост през 1992.

"Хората от Калифорния има сериозни притеснения относно създаването на работни места, икономическия растеж и ролята от правителството в решаването на проблемите от живота на всеки от нас", пише Фиорина в официално изявление.

Фиорина спря официалното обявяване на кандидатурата й за сената, но каза, че е била “насърчена от хора от политическата сфера и ще започне срещи с политически съветници и финансови донори”, пише Associated Press.

54-годишната Фиорина беше президент и CEO на HP от 1999 до 2005 и председател на борда на директорите през почти целия период на управлението си там. Преди това, тя работи почти 12 години в AT&T и Lucent Technologies. Тя беше уволнена от HP през февруари 2005 г. след несъгласието й с фирмената стратегия. Още преди да се присъедини в ръководството на мастилената компания, Фиорина беше сочена като “най-влиятелната жена в американския бизнес” от списание Fortune.
През последните избори за президент в САЩ, Фиорина беше икономически съветник на кандидат-президента Джон МакКейн, когато републиканецът загуби от кандидата на Демократическата партия Барак Обама.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X