Интернет На Нещата

Fitbit изследва възможностите на устройствата си за борба с Covid-19

Иван Гайдаров

Fitbit стартира здравно проучване в рамките на своето фитнес приложение, за да определи дали данните от нейните тракери и смарт часовници могат да бъдат използвани за откриване на симптоми на Covid-19 (коронавирус).

От компанията обясняват, че ще се обърнат към потребителите си с допитване дали наскоро са прекарвали грип или Covid-19, какви са били симптомите им и подробности за историята на заболяването и демографските данни. Това е доброволно проучване, което в момента стартира сред потребителите в САЩ и Канада на възраст най-малко 21 години, но се очаква скоро да бъде проведено и на други пазари.

Предоставената информация ще бъде анализирана заедно с проследяващи данни, за да се "оцени връзката между признаците и симптомите на Covid-19 и други грипоподобни заболявания, както и показателите, които могат да бъдат събрани с носимо устройство", тъй като компанията иска да оцени потенциала за изграждане на алгоритъм за ранно откриване на новия коронавирус.

Ако бъде открита сериозна корелация, от Fitbit смятат да интегрират нови функции, за да предупреждават потребителите за "техния възможен статус на заболяване" и да използват анонимни данни, за да информират служителите в общественото здравеопазване за разпространението на заболяването в определени области.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X