Интернет На Нещата

Алтерко Роботикс представи умна камера за телесна температура

Александър Главчев

Българската IoT компания Алтерко Роботикс представи MyKi Tcam - устройство за дистанционно измерване на телесната температура с точност от +/- 0,3°C. Процесът отнема 0,5 секунди и при засечена температура над 37,3°C камерата влиза в предупредителен режим, като се задействат вградените аларма и гласово предупреждение за наличие на висока температура.

Според компанията MyKi Tcam е удачно решение за превенция на епидемии, като камерата е подходяща за употреба в офиси, заведения, хотели и други обществени места, където в момента е задължително измерване на температурата на посетители и служители.

"MyKi Tcam е третият нов продукт, който представяме през последния месец. Това е и поредната ни иновация, насочена към справяне с настоящата епидемична обстановка в цял свят. Смарт камерата е компактна и лесна за употреба, коментира Димитър Димитров, изпълнителен директор на Алтерко Роботикс.. Засича за по-малко от секунда наличието на висока температура и така подпомага навременната превенция на разпространение на вируси. Продуктът е много подходящ както за офиси и бизнес сгради, така и за жилищни кооперации и обществени помещения."

MyKi Tcam тежи 735 грама, а в основата ѝ има скоба със стандартна резба ¼, което я прави лесна за монтаж. Батерията на камерата е акумулаторна с USB захранване и издържа до 8 часа в режим на работа. Устройството има вградено двупосочно аудио, което позволява провеждане на разговор при необходимост. При доближаване на камерата (на 1 м) тя автоматично ще ви напомни за измерване на температурата.

Също така MyKi Tcam има вграден WiFi модул, който позволява свързването на устройството със смартфон, телевизор или компютър и видео наблюдение на живо. Това се осъществява в специално разработеното, безплатно приложение FINDCAM Max, което е достъпно както за iOS, така и за Android.

Устройството вече може да бъде закупено на официалната уеб страница на MyKi, както и от Vivacom.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X