Интернет На Нещата

Apple Watch ще може да измерва и нивата на кислород в кръвта

Иван Гайдаров

В бъдеще Apple Watch ще може да открива значително повече здравословни проблеми от нередовния пулс. Според 9to5Mac компанията работи върху възможностите на своето устройство да засича нивата на кислород в кръвта. Ако насищането с кислород в кръвта на потребителя падне под определен праг, той ще получава известие, както в момента се случва при необичайна сърдечна честота. Не е сигурно дали това ще изисква нов хардуер или просто софтуерна актуализация, но Fitbit например, която вече има тази функционалност в своите устройства, използват комбинация от червени и инфрачервени сензори за откриване на изменения на нивата на кислорода в кръвта.

Освен това компанията работи върху подобрена ЕКГ функция, която би могла да дава верни резултати в пулсов диапазон между 100 и 120 удара в минута.

Все още няма гаранция, че новите функции ще се появят при следващото поколение Apple Watch. Още по-малко вероятно е функционалността да дойде с актуализацията на наличния софтуер на устройствата. Apple обаче не спира да работи по идеята си Apple Watch да се превърне в жизненоважно за здравето устройство и това може да се окаже по-важно от обикновено за потребителите, тъй като ниските нива на кислород в кръвта увеличават риска от сърдечни и белодробни проблеми.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X