Интернет На Нещата

Fitbit се фокусира върху здравната индустрия

Иван Гайдаров

Fitbit Inc. разработва метод за установяване на продължителен нередовен сърдечен ритъм чрез партньорство с Bristol-Myers Squibb-Pfizer Alliance, организация, стимулираща образованието и осведомеността относно предсърдното мъждене и венозната тромбоемболия. По този начин производителят на носима електроника отговаря на най-големия си конкурент – Apple – който вече интегрира подобна функция в своите устройства.

Fitbit навлиза все по-дълбоко в здравната индустрия. През август компанията се договори с правителството на Сингапур за доставка на фитнес тракери и услуги в рамките на здравна програма, която може да достигне до над милион потребители.

Съгласно споразумението, подписано в четвъртък, устройствата на компанията ще разчитат на софтуер, който ще помогне за откриване на предсърдно мъждене - най-често срещания тип нередовен сърдечен ритъм - след одобрение от американската администрация по храните и лекарствата.

Предсърдното мъждене е състояние, свързано с неправилен сърдечен ритъм, което увеличава риска от инсулт и обикновено е разпространено сред хора над 65 години.

Само в САЩ от подобни проблеми страдат между 2,7 и 6 милиона души, сочи статистиката на тамошния Центъра за контрол и превенция на заболяванията.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X