Интернет На Нещата

И Fitbit напуска Китай

Иван Гайдаров

Производителят на носима електроника Fitbit е поредната компания, която започва да премества производството си извън Китай, за да избегне завишените мита на продуктите си при внос в САЩ.

В свое официално изявление, от Fitbit съобщават, че проучванията за смяна на производствените локации са започнали още през 2018 г., когато търговското напрежение между САЩ и Китай започва да ескалира. Промяната ще засегне производството на всички фитнес тракери и умни часовници на компанията, а реорганизацията трябва да приключи до януари 2020 г.

По думите на финансовия директор Рон Кислинг компанията вече "е направила промени във веригата си за доставки и производствените си операции". Финансовото въздействие на новата стратегия се очаква да бъде очертано в доклада за приходите за третото фискално тримесечие на годината.

На 1 септември тази година САЩ наложи ново 10%-во мито за китайски стоки на стойност 300 милиарда долара, включително умни часовници и фитнес тракери. Поредният набор от санкции под тази форма, засягащ мобилните телефони, лаптопите, игралните конзоли и компютърните монитори, се очаква да стане факт на 15 декември.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X