Бизнес

Bosch откри в София нов обучителен център по Термотехника

Владимир Владков

Нов Център за обучение "Бош Термотехника", оборудван с широк спектър от продукти като решения за отопление, охлаждане и топла вода, както и иновативни домакински електроуреди, бе открит в София в централната сграда на компанията. Целта на създадения център е да усъвършенства уменията на инсталаторите, както и на сервизните партньори в сектор "Tермотехника" в България.

Модерното помещение предлага възможности за тестове, обучения и демонстрации на съоръженията. Оборудвано е с най-новата гама кондензни газови котли и с термопомпи на Bosch, както и мощно проточни бойлери. "С откриването на този Център за обучение Bosch цели да повиши уменията на инсталаторите в страната чрез създаване на квалифицирани и професионални сервизни специалисти, които ще могат да отговорят на нарастващите очаквания на клиентите и пазара", заяви Йордан Дочев, ръководител на отдел "Термотехника" на "Роберт Бош" ЕООД България.

"Концепцията за сътрудничество между вътрешните отдели на Bosch и свързаността на предлаганите от компанията продукти и услуги е двигателят за създаването на по-добро потребителско преживяване, а в този център можем да видим практически примери каквито са първия котел със стъклен дизайн Condens 7000i и интелигентен терморегулатор EasyControl CT200", допълни Михай Болдижар, генерален директор на "Роберт Бош" ЕООД и представител на Група Bosch в България. Според него, софийският център е най-впечатляващият.

Освен решенията за отопление и охлаждане, центърът представя Bosch като комплексен доставчик на високоефективни технологии, включително интелигентни и свързани домакински електроуреди. Освен това центърът заедно със сградата, в която е позициониран офисът на Bosch, е и пример за ефективни сградни решения, системи за видеонаблюдение, сигурност и пожароизвестяване. При откриването бяха показани и професионалната гама инструменти, които се използват и от монтажниците на терморешения, включително лазерна рулетка, термодекетор, термокамера, инспекционна камера, както и иновативните ъглошлайфове с революционна система за смяна на консумативите.

Сред изложените свързани електроуреди на самостоятелната компания "БСХ Домакински уреди България", са кафеавтомат за вграждане с управление Home Connect, стенен аспиратор от черно стъкло със 7-сегментен дисплей с въртящ се пръстен и индукционен плот със сензорен TFT дисплей, показващ информация за рецепти, указания за готвене като подходяща температура и др. Приложението HomeConnect е разработено от български специалисти от софтуерната компания на Bosch – Bosch Software Innovation, фокусирана върху разработката на IoT платформа и приложения за Интернет на нещата.

Кухня с иновативните електроуреди на Bosch - вргаден кафе център с Home Connect. черен стъклен аспиратор, индукционен плот с TFT дисплей, комбинирана микровълнова фурна за вграждане, отново с Home Connect.

© Лилия Йотова

Кухня с иновативните електроуреди на Bosch - вргаден кафе център с Home Connect. черен стъклен аспиратор, индукционен плот с TFT дисплей, комбинирана микровълнова фурна за вграждане, отново с Home Connect.


"Вярваме, че чрез професионално обучение на инсталаторските фирми и инвестиция в развитието на бъдещите кадри в сектора, ще се повиши качеството на обслужване и доверието на потребителите в предоставяните от нас продукти и услуги", заяви Йордан Дочев. В бъдеще всички кондензни газови котли на Bosch ще дават възможност за директно управление през Интернет.

Интуитивно управление на кондензните газови котли на Bosch също се осъществява през Интернет с помощта на смартфон приложението EasyControl

© Лилия Йотова

Интуитивно управление на кондензните газови котли на Bosch също се осъществява през Интернет с помощта на смартфон приложението EasyControl


Според него, една от целите на новия обучителен център е да инвестира в развитието на млади таланти чрез сътрудничество с университетите и дуално обучение. "Създаването на такова модерно и иновативно учебно съоръжение е важна стъпка не само за Bosch, но и за бранша и пазара на термотехника като цяло", допълва Дочев.

Представянето на новия център и иновативни продукти на Bosch можете да видите във видеото на страницата на Computerworld България.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X