Интернет На Нещата

Deutsche Telekom и Software AG създават глобална IoT платформа

Иван Гайдаров

Deutsche Telekom и Software AG обявиха стратегическо партньорство за предоставяне на IoT услуги в световен мащаб. Deutsche Telekom и корпоративната му клиентска единица T-Systems ще разширят предлаганaта от тях облачна платформа Cloud of Things, използвайки платформата Cumulocity IoT на Software AG.

Партньорството под слогана "IoT made in Germany" позволява на двете компании да стъпят смело на един нововъзникващ многомилиарден глобален пазар. Чрез обединяване на опит и ресурси, те очакват да разширят присъствието си в САЩ, Германия и други големи европейски пазари.

Адел Ал Салех, главен изпълнителен директор на T-Systems и член на борда на Deutsche Telekom, коментира: "Щастливи сме, че разширяваме обхвата и възможностите на нашата IoT платформа Cloud of Things заедно с нашия партньор. Технологията на Software AG е от решаващо значение за мащабирането на нашите вече успешни услуги и да въведем нова функционалност. Това ни дава увереност да преминем в нови сектори. Стратегическото ни партньорство ще ни помогне да продължим да стимулираме иновациите и да предоставим най-добрата възможна платформа и услуги за клиентите от всички сегменти".

"Това е нов начин за партньорство и сътрудничество за предлагане на цялостни IoT решения за икономиката в реално време. С Deutsche Telekom като наш стратегически партньор ще предложим най-конкурентната платформа. Клиентите могат да опростят нуждите си от IoT и интеграция с помощта на анализи за самообслужване и да получат представа за ускоряването на бизнеса си, както и прогнози. Очакваме с нетърпение да разширим това партньорство и да го превърнем в глобален успех", заявява от своя страна Санджай Брахмавар, изпълнителен директор на Software AG.

Поддръжка на критични приложения

T-Systems ще използва свързаната архитектура на Cumulocity IoT като нова основа за интегрираната си платформа Cloud of Things IoT. Cloud of Things е гръбнакът, който поддържа широк спектър от критично важни за клиентите приложения. Платформата позволява на компаниите да наблюдават дистанционно, управляват и контролират свързаните си устройства и машини. Платформата предоставя богата статистика в реално време, която помага за намаляване на разходите, повишаване на ефективността, повишаване на сигурността и създаване на нова стойност чрез преобразуване на сурови данни в бизнес анализи.

Започни с малко, мащабирай бързо

DT и T-Systems ще могат да обслужват много по-голям и разнообразен глобален пазар. Cloud of Things вече ще работи в мулти-облачна среда, което ще ѝ даде по-голяма възможност за бързо мащабиране в търсенето на клиенти и да разшири възможностите си с много нови функционални разширения, включително поточен аналуз, микро услуги и нови протоколи. Тези подобрения ще позволят на компанията да използва пълните възможности на своята платформа и да навлезе в много нови индустрии.

Софтуерът AG наскоро бе обявен за "визионер" в магическия квадрант на Gartner за индустриални IoT платформи.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X