Интернет На Нещата

IDC: Инвестициите в IOT ще надхвърлят $1,1 трилиона през 2023 г.

Владимир Владков

Глобалните разходи за IoT продукти и услуги ще достигнат $1,1 трилиона през 2023 г., показва нов доклад на IDC.
Три са сегментите с най-голям принос за този ръст – дискретното производство, процесното производство и транспорта, като общо тези сектори ще генерират около една трета от световните инвестиции. Оперативната ефективност изглежда е във фокуса на производствените сегменти, докато мониторингът на товарите е ключово за транспорта.
"Разходите за IoT внедрявания продължава да се увеличават, като до края на тази година ще достигнат $726 милиарда, каза Кари МакГъливрей от IDC. - Организациите инвестират в хардуер, софтуер и услуги, които да поддържат техните инициативи в областта на Интернет на нещата (IoT), но следващото им предизвикателство е да намерят решения, които да им помагнат да управляват, да обработват и да анализират данните, генерирани от всички тези свързани неща."
Разходите за IoT в Централна и Източна Европа са нараснали с 15%

IDC: Инвестициите в IOT ще надхвърлят ,1 трилиона през 2023 г.

Разбира се, производството и транспортът не са "най-сексапилната" част в света на IOT, но потребителските сегменти също ще имат здравословен растеж. Сценариите за интелигентния дома и свързаните превозни средства ще стимулират приходите, като потребителският пазар се очаква да стане най-големият сегмент след 2023 г.
Телекомите също трябва да следят внимателно нарастващите разходи за IOT услуги. Засега хардуерът доминира в бюджетите на корпоративните клиенти, като това е основата за бизнес сценариите, като водещи са вертикалните индустриални IoT платформи и облачните внедрявания на IoT софтуера.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X