Интернет

Порталът Your Europe – всичко за правата и възможностите при пътуване в ЕС

Иван Гайдаров

Правата и възможностите на гражданите при пътуване в страни от ЕС, необходими документи, сигурност и извънредни ситуации, са само малка част от разнообразното меню на обновения Портал Your Europe, които бяха демонстрирани по време на онлайн събитие, организирано от Държавна агенция "Електронно управление" и Европейската комисия.

Порталът Your Europe и неговите нови интерактивни функции са нова, лесна и бърза алтернатива на ежедневното търсене в Google, чрез която можем да научим повече за своите права и задължения като граждани в Европейския съюз и да намерим информация за сфери от живота, като пътуване, работа, образование, здравеопазване, пенсиониране и много други, заяви при откриването Гергана Колешанска, директор на дирекция "Стратегии и политики за е-управление" в ДАЕУ. Информацията се предоставя на 24 официални езика на Общността, като е осигурен лесен и бърз достъп от всяко устройство - от компютър, лаптоп и мобилен телефон,допълни Колешанска.

Вече имаме уникална възможност да разберем какви са изискванията, правилата и отговорностите във всяка една сфера, във всяка една държава от ЕС, събрани на едно място, обяви Асен Антов, националният координатор на България за Портала Your Europe. В секция "Пътуване" е представена изчерпателна и редовно обновяваща се информация относно правилата и ограниченията при пътуване в условията на пандемия. Това определено е улеснение за потребителите, на които им предстои ваканция, командировка или работа в друга държава членка, допълни Антов.

Той посочи и една възможност, която Портала предоставя на потребителите - чрез форма за обратна връзка - онлайн, email и телефон, гражданите могат да се свържат с компетентните органи на страните членки и да зададат своите въпроси или да направят предложения за предоставяне на информация, която не е публикувана на Портала.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X