Интернет

Viber разширява капацитета на груповите разговори до 30 участника

Александър Главчев

Водено от желанието за подкрепа на местните общности и разнообразни групи от потребители, водещото приложение за съобщения и комуникация в България.

Популярното комуникационо приложение Viber обяви, че ще разшири капацитета си за групови видео разговори до 30 участници в едно обаждане в световен мащаб. Допъла се, че по този начин то ще се превърне в по-удачно решение комуникация между студентски групи и училищни класове, работни екипи, семейство и приятели.

"Viber е най-популярното приложение за комуникация в България и ние непрекъснато работим по различни подобрения на платформата си, за да можем да бъдем възможно най-полезни за българските потребители във всички ежедневни ситуации. Вярваме, че с постепенно разширяване на капацитета ни за видео разговори, повече хора ще могат да останат свързани и да продължат да си взаимодействат още по-продуктивно онлайн", споделя Атанас Райков - старши директор на Rakuten Viber за Европа, Близкия изток и Северна Африка.

В България 60% от участниците в доброволна анкета казват, че са използвали Viber за свързани с образованието цели през тази учебна година. 53% споделят, че намират груповите видео разговори като подходящ инструмент за управление на дистанционно обучение. Подобрението на функционалността я прави достъпна и подходяща за провеждането на класни и извънкласни дейности, курсове и обучения от различно естество.

От компанията допълват, че благодарение на новия изглед, (grid view), както за десктоп, така и на мобилни платформи, потребителите могат лесно да провеждат бизнес срещи и разговори в удобна онлайн среда.

Допълва се още, чец капацитетът за групови видео разговори ще бъде разширен допълнително през следващите месеци.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X