Е-Търговия

PayPal започва да приема разплащания с криптовалути

Иван Гайдаров

PayPal Holdings Inc обяви, че вече дава възможност на американските си потребители да използват криптовалути за разплащане с милиони онлайн търговци в световен мащаб. Очаква се това значително да стимулира използването на дигитални активи в ежедневната търговия.

Клиентите, които държат биткойн, етер, биткойн кеш и лайткойн в цифровите си портфейли в PayPal, вече ще могат да конвертират своите активи във фиатни валути, съобщават от компанията.

Услугата, върху която PayPal разкри, че работи от края на миналата година, ще бъде достъпна за всичките 29 милиона търговци в платформата през следващите месеци.

"Това е първият случай, в който потребителите могат безпроблемно да използвате криптовалути по същия начин, както кредитна карта или дебитна карта в портфейла си в PayPal", коментира президентът и главен изпълнителен директор Дан Шулман пред Reuters.

Услугата Crypto превръща PayPal в една от най-големите традиционни финансови компании, която отваря мрежата си за криптовалути, спомагайки за скока в цените на виртуалните пари. Биткойнът например почти удвои стойността си от началото на тази година, подсилен от увеличения интерес на по-големи финансови компании, които го възприемат като застраховка срещу инфлацията.

Съобщението на PayPal идва по-малко от седмица, след като Tesla Inc заяви, че ще започне да приема биткойн плащания за своите автомобили.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X