Интернет

От 26 март колите на Google Street View пак ще обикалят из България

Владимир Владков

Автомобили на Google Street View се завръщат по пътищата на България през тази пролет. През следващите месеци те ще посетят редица градове и ще преминат по множество пътни участъци в цялата страна, съобщиха от компанията. Тяхната задача ще бъде да осъвременят изображенията на градовете, на пътищата и на магистралите, които ще са достъпни чрез функцията Street View в Google Maps.

Обиколката започва утре, 26 март като компанията предоставя информация на Street View, както и детайла информация за местонахождението и маршрута на автомобилите на https://www.google.com/streetview/understand/.

От 26 март колите на Google Street View пак ще обикалят из България

И досега в Google Street View потребителите могат да видят отблизо повечето български градове, много природни забележителности, архитектурно-музейни резервати, национални и градски паркове. "Инфраструктурата не само в градовете, но и между тях се променя и развива с течение на времето, затова Google цели изображенията да се актуализират редовно. Новите изображения ще помогнат на потребителите да се ориентират още по-добре на път към различни дестинации", допълват от Google. Street View показва 360-градусови изображения на улици, както и природни и културни забележителности.

Първите кадри от пътищата на България са заснети през 2012 г., а услугата стартира малко по-късно през март 2013 г. В допълнение към улиците и пътищата, Google представя и панорама от пешеходни зони от български градове, както и други места, недостъпни за коли. Именно по този начин потребителите могат да се разходят виртуално в архитектурния резерват Старинен Пловдив, Ботаническата градина в Балчик, Приморския парк Варна, да разгледат Седемте рилски езера, Белоградчишките скали и много други.

Тази година маршрутът на Google автомобилите ще премине през столицата и редица градове и общини, включително Благоевград, Гоце Делчев, Дупница, Сандански, Петрич, Кюстендил; Пазарджик, Панагюрище, Велинград; Пловдив, Хисаря, Асеновград, Асеновград, Смолян; Хасково, Харманли, Свиленград, Любимец, Златоград, Кърджали; Стара Загора, Казанлък, Ямбол, Бургас; Варна, Добрич, Силистра, Тервел; Русе, Свищов; Плевен, Ловеч, Луковит; Велико Търново, Габрово, Елена, Севлиево; Шумен, Търговище, Разград, Котел; Враца, Монтана, Мездра, Видин, Козлодуй, Лом.

От 26 март колите на Google Street View пак ще обикалят из България

"Google обръща специално внимание на защитата на поверителността. Преди публикуването на събраните изображения, те се обработват със специална технология, която "замъглява" лицата на хората и регистрационните табели на автомобили, така че да не могат да бъдат идентифицирани", обясняват от интернет гиганта. Street View предлага и допълнителна функция за замъгляване на изображения (физически лица, автомобили, къщи и т.н.), която може да бъде поискана чрез натискане на бутона "Подаване на сигнал за проблем" в долния десен ъгъл на всяко изображение.

Функцията Street View в Google Maps е достъпна в повече от 220 страни по света, включително в Антарктида и Арктика. Предлага се на настолни компютри и мобилни устройства, както и в Google Earth.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X