Интернет

В TikTok ще се появят групови чатове

Александър Главчев

В приложението TikTok ще бъде въведена функция за групови чатове, съобщи Reuters. Очаква се тя да добави повече възможности за комуникация, както и да създаде по-удобни условия за взаимодействие с видео блогъри. Иновацията, също така, ще позволи на TikTok да се конкурира по-успешно с други социални мрежи, предимно Facebook. Освен това функцията ще помогне на приложението да задържа потребителите за по-дълго и да подобри възможностите за електронна търговия и реклама.

Подобна функция съществува в китайската версия на TikTok от 2019 г. Миналата година собственикът ByteDance е провел вътрешни дискусии относно въвеждането на функцията за групов и в международната версия, но актуализацията е била отложена, след като приложението бе подложено на критики от бившия президент на САЩ Доналд Тръмп и беше забранено в Индия.

Според Reuters съобщенията в груповите чатове най-вероятно няма да бъдат криптирани.

Администрацията на Джо Байдън е спряла съдебните действия, които биха могли да доведат до фактическа забрана за използването на приложението в САЩ. Белият дом заяви, че няма да предприема нови стъпки, свързани с предишния план за продажба на TikTok на американски инвеститори.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X