Интернет

Децата в Пирогов вече имат неограничен достъп до интернет

Иван Гайдаров

Малките пациенти на УМБАЛСМ "Пирогов" продължават да сърфират на воля благодарение на Центъра за творческо обучение. Екипът на организацията направи дарение за пациентите в детските отделения на болницата, което ще позволи малчуганите и техните родители да имат безплатен и неограничен достъп до мрежата.

Всичко това допълва интерактивната среда, в която децата се лекуват. През 2017 г. детските хирургични отделения на болницата бяха преобразени по проекта "Малките герой", зад който стои Фондация "Америка за България". Тогава инициативата обедини и много организации, компании, медии и индивидуални дарители, които с общи усилия събраха 400 000 лева за превръщането на болничните стаи в приказни светове и места за супергерои и за малки изследователи на морските дълбини.

От 2017 г. до днес екипът на Център за творческо обучение продължава да помага с техническа поддръжка на интерактивните кътове в детските отделения.

"За децата е важно да бъдат максимално близо до нормалната си среда, до ежедневните си занимания, игри и забавления. Ние в Пирогов се стремим да осигурим комфорт и уют както за тях, така и за техните родители и се радваме, когато срещаме партньори в тази мисия", коментира доц. д-р Христо Шивачев, началник на Клиниката по детска хирургия

С дарения неограничен достъп до интернет малките пациенти ще имат възможност да учат, да се забавляват и да бъдат във връзка със своите приятели, докато специалистите в Пирогов се грижат за тяхното здраве.

"Радваме се, че продължаваме да бъдем част от преобразяването на детското отделение в "Пирогов". Защото и ние сме едновременно родители, експерти и обучители. Гостоприемната физическа среда, наред с атрактивните технологии водят до повече увереност и усмивки у децата, които посещават отделението. Основна мисия на Центъра за творческо обучение е подобряване на образователната среда, в която главни участници са именно децата, а те учат навсякъде", обяснява на свой ред Димитър Дряновски, технологичен експерт в Център за творческо обучение и бранд мениджър на LEGO Education за България.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X