Интернет

Шест пъти повече сметки са открити дигитално през 2020

Мария Динкова

Шест пъти повече клиенти са открили разплащателна сметка дигитално през 2020 г. спрямо година по-рано, отчита Райфайзенбанк. От началото на тази година над 2 хил. потребители са заявили и открили сметка изцяло по електронен път.


Шест пъти повече сметки са открити дигитално през 2020


"Стремим се с нашите дигитални продукти и услуги да внасяме все повече лекота в ежедневието на клиентите ни и затова не е изненада, че все повече хора ги използват. В няколко лесни стъпки вече може електронно да се открие сметка и карта, да се заяви и усвои кредит, да се плаща с телефон. Щастливи сме, че можем да използваме иновациите, за да улесняваме хората и да им спестяваме време и усилия, които да насочат към важните неща в живота, особено около празничните дни, а и в необичайните условия, в които ни се наложи да живеем", казва Мариела Атанасова, директор Индивидуално банкиране.

Най-често откриват сметки по дигитален път хора, заети в сферите счетоводство, образование и предприемачество.Съотношението по полове е почти еднакво (55% жени и 45% мъже), като най-активни са във възрастовата група 25-44 г. (над половината от потребителите). Най-възрастният клиент с електронно открита сметка е на 79 г., а най-младият - на 18 г. и един ден. Над 70% от дигитално откритите сметки са първи за клиентите.


Шест пъти повече сметки са открити дигитално през 2020


Нова сметка може да се заяви от сайта на банката и от мобилното приложение RaiMobile. Заради изключително улеснения процес, почти 90% от електронно откритите сметки са заявени през мобилно устройство.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X