Интернет

Google добавя възможност за редактиране на прикачени документи в Gmail

Мария Динкова

Google улеснява значително редактирането на Microsoft Office документи, изпратени като прикачени файлове в Gmail. Новата функционалност за Google Workspace (досега известен като G Suite) дава възможност на потребителите да редактират документите директно във входящата кутия, пише Engadget.

С промяната прикачените Microsoft Office файлове ще разполагат с новата опция "редактиране" . Съответно когато коригирането е приключило, ще се появи и нова функционалност за споделяне на документа през имейла. И двете промени ще спестят време, елиминирайки няколко стъпки, които преди бяха необходими за изпълняването на същите задачи.

"Когато получите Word документ като прикачен файл в имейла, можете да го отворите и да започнете да го редактирате в Docs с един клик, докато същевременно се запазва Word формата. След това можете да отговорите в оригиналната имейл кореспонденция и да включите актуализирания файл, директно от Docs - което ви спестява време, елиминирайки стъпки като сваляне на файла за редактиране или търсене на съответния имейл, към който документът да се прикачи", обясняват от Google.

Ъпдейтът започва да се пуска в Google Workspace, като може да отнеме две седмици, за да се появи актуализацията за всички потребители. Все още не е ясно дали компанията също планира да предложи функционалността за стандартните потребителски версии в Gmail.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X