Устройства За Достъп

А1 ще пусне у нас ZTE Axon 20 - първият смартфон с камера зад дисплея

Александър Главчев

На 23 ноември А1 стартира предварителни поръчки за смартфона ZTE Axon 20 - първото на пазара устройство със селфи камера скрита под екрана. Доставките пък се очаква да започнат на 4 декември. A1 ще бъде първият телеком в Европа, който предлага първия по рода си смартфон.

Разполагането на камера зад дисплея означава, че той може да заема на практика целия преден панел на устройството, без необходимост от прорези (т.нар. ночове) или усложняване на конструкцията чрез механизации.

От ZTE обявиха, че разработват пет ключови технологии, включително специални материали, чипове за контрол, фини компоненти на електрониката, специална матрица за пикселите, както и уникален за компанията софтуерен алгоритъм за снимане на селфита. Тези иновации позволяват на ZTE да вгради още технологии под дисплея, като например фоново осветление, озвучителни системи и сензор за пръстов отпечатък, запазвайки целостта на екрана без никакви пробиви. Светлинен сензор пък засича околната осветеност и променя яркостта на дисплея в синхрон с нея.

ZTE Axon 20 е оборудван с 6,92-инчов OLED FHD+ дисплей, който поддържа 10-битово цветопредаване, както и 100% покритие на DCI-P3 цветова гама. Това му позволява да пресъздава картина, която по нищо не отстъпва на стандартите на съвременната кинематография. Дебелината на устройството е 7,98 милиметра.

Основната камера на ZTE Axon 20 е с обектив от 64 MP и има възможност за заснемане на видео в 4K резолюция и скорост от 60 кадъра в секунда. Налице е нощен режим и real-time HDR технологията, която прави телефона подходящ за снимане при всякакво осветление. Камерата притежава и технология за стабилизиране на образа, което помага особено при записа на видео с високо качество.

Смартфонът идва още с 8-ядрен 12-нанометров чип и батерия с капацитет от 4220 mAh. Тя е подкрепена от софтуер за оптимално пестене на заряда и система за бързо зареждане. Всичко това удължава ефективния живот на батерията с до 35%. Паметта за съхранение на данни е 128 GB.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X