Интернет

Epic Games спечели една битка срещу Apple и претенциите за Fortnite

Владимир Владков

Epic Games отбеляза една малка победа във все-разрастващата се съдебна война срещу Apple, след като съдът отхвърли твърденията за кражба, свързани с платежната система, представена по-рано тази година в популярната игра Fortnite, съобщава Bloomberg.

Щатски съдия е отхвърлил като неоснователни твърденията на Apple, че фактуриращата система на Epic Games представлявала "функционалност за кражба на комисиони".

Новинарската агенция добавя, че Apple не била съгласна с коментарите на съдията и настоява, че именно Epic Games е нарушила споразуменията между двете компании.

Правните битки започнаха през август, когато Epic Games атакува Apple, която забрани достъпа до Fortnite в App Store, твърдейки, че опцията за директни плащания, стартирана от разработчика, нарушава условията на пазарната платформа.

През октомври и двете понесоха удари в своята война. Epic Games не успя да убеди съдията да нареди на Apple да премахне забраната за нейната игра, но пък спечели правото да продължи да предлага развойни инструменти за iOS и Mac.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X