Интернет

Клиенти на A1 могат да купуват билети за столичното метро от смартфона си

Александър Главчев

По-лесен начин за купуване на билет за еднократно пътуване в метрото в София стартира A1 от 1 октомври. Клиентите на мобилни услуги на оператора могат да правят това директно през неговия сайта или от приложението Моят А1. Специално генериран QR код трябва сканиран на турникетите на входа на всяка метростанция.

Цената на дигиталното билетче от А1 остава 1,60 лв., а сумата се начислява към месечната сметка на клиента на телекома. Страницата и приложението работят и за абонати на предплатена услуга, като в този случай сумата просто се приспада от наличния баланс в картата.

Генерираният QR код е валиден за вход в метрото до 30 минути от момента на покупката. При всяка успешна покупка се получава потвърдителен SMS, с който клиентът ще намери линк към закупения билет.

На страницата, на която се генерира кодът е налице информация за датата и часа на закупуване, както и кога е използвана картата. По този начин потребителите могат да удостоверят пред контрольорите на Столична община, че са изрядни пътници.

От А1 съветват клиентите си, за по-лесно разчитане на QR кода, да увеличат яркостта на дисплея на своето устройство достатъчно, за да се вижда изображението на него.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X