Интернет

АR насоките на Google Maps скоро ще показват забележителности

Мария Динкова

Google добавя няколко нови функционалности в Live View - режима на добавена реалност на Google Maps, който позволява през телефона потребителите да виждат допълнителни слоеве върху реалния свят.

Най-значителното допълнение е въвеждането на визуалните знаци, съответстващи на забележителностите във зрителното ви поле, а също така информация за това колко сте далеч от дадена туристическа атракция и насоки как да стигнете до нея, пише The Verge.

"Тези забележителности могат да включват известни обекти като Empire State Building в Ню Йорк или Пантеона в Рим, както и лесно разпознаваеми места като паркове и туристически атракции", обясняват от екипа на Google Maps.

Новата опция ще бъде пусната скоро за Android и iOS, уточняват от компанията, като за начало ще поддържа 25 града, включително Берлин, Лондон, Ню Йорк, Рим, Сан Франциско и Токио.

Друга интересна функционалност, която ще се появи, е възможността да влезете направо в мода през транзитни директори, така че по-лесно да се ориентирате - например, ако излизате от метрото и се окажете на натоварена и объркващо кръстовище.

Технологичният гигант е подготвил и още няколко подобрения на Live View, сред които и възможност за споделяне на локацията. Тя ще ви позволи да виждате добавената като допълнителен слой дистанция от мястото, където се намирате, до крайната дестинация, както и насоки как да стигнете до там. Очаква се новите функционалности да бъдат достъпни през следващите седмици.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X