Интернет

Google Meet удължи неограничените обаждания за безплатните потребители до март 2021

Мария Динкова

Google позволява на неплатените потребители на Google Meet да провеждат виртуални срещи над 60 минути до март 2021, пише The Verge. Първоначално беше планирано политиката на компанията, която беше въведена през април, да приключи след 30 септември.

"Тъй като очакваме сезон на празници с по-малко пътувания и важни моменти за семейни събирания, родителски срещи и сватби чрез видео присъствие, искаме да продължим да помагаме на тези, които разчитат на Meet да поддържат връзка през следващите месеци. Като знак за нашия нгажимент ние удължаваме неограничените разговори в платформата (до 24 часа) в безплатната версия до 31 март 2021 за профилите в Gmail", отбелязват от технологичния гигант.

Удължаването на услугата ще представлява важно улеснение за тези, които са разчитали на нея досега заради ограничителните мерки около COVID-19. Google постоянно обновява Google Meet тази година, за да остане конкурентен на другите видео конферентни услуги като Zoom. Например компанията добави подобни функционалности, включително възможност за показване на до 49 човека едновременно и опция за замъгляване на задния фон.

След края на месеца обаче G Suite и G Suite for Education потребителите ще загубят безплатния си достъп до някои от услугите в Google Meet, като например създаване на срещи с до 250 участници и възможност за запазване на запис на разговора в Google Drive. Този безплатен достъп няма да бъде удължен, потвърждават от компанията.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X