Интернет

YouTube пуска конкурент на TikTok – YouTube Shorts

Мария Динкова

YouTube пуска ново приложение за създаване на кратки видеа, наречено YouTube Shorts. Компанията се надява да спечели потребителите на конкурента TikTok, пише The Verge.

Преди няколко месеца стана ясно, че YouTube подготвя подобен инструмент, а сега компанията пуска бета версия в Индия. Подобно на TikTok Shorts ще позволява на потребителите да правят 15-секундни видеа с музика.

Говорителят на платформата отбеляза, че приложението в момента разполага със 100 хил. записа и ще продължи да работи с музиканти и звукозаписни компании, за да разшири достъпното съдържание в своя каталог.

YouTube се опитва да привлече максимално много потребители, които да използват новата функционалност. Засега обаче няма информация кога точно Shorts ще се появи и в другите държави.

Едно от предимства, които YouTube предлага на създателите на видео клипове е популярност, изтъкват от компанията. Сайтът разполага с повече от 2 млрд. месечни потребители: "Ние искаме да позволим на следващото поколение създатели на мобилно съдържание да създадат общности в YouTube с Shorts."

От компанията напомнят, че вече са въвели историите и потребителите ги използват. "Това е пример за наистина кратко съдържание. Така че ние определено ще продължим да въвеждаме иновации във всички различни формати, включително при наистина кратките видеа".

От YouTube се надяват, че след като хората вече търсят в платформата кратки видеа, то Shorts ще бъде друга причина, поради която потребителите да останат по-дълго на сайта. Също така от компанията смятат, че новата възможност ще привлече настоящите и новите създатели да продължат да качват своето съдържание.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X