Интернет

Google отлага за 2021 индексирането на всички сайтове според мобилните им версии

Мария Динкова

Google отлага датата, от която ще започне да класира всички уебсатове на база на техните мобилни версии, пише Engadget. В началото на март компанията заяви, че ще премине към новия начин за индексиране този септември, сега обаче променя плановете си и крайният срок е март 2021.

"Осъзнахме, че в тези несигурни времена, невинаги е лесно да се фокусираш върху работата както обикновено, така че решихме да удължим времето до края на март 2021", коментират от Google, уточнявайки, че пандемията от коронавирус е основната причина за решението.

Преминаването към индексиране спрямо мобилната версия е нещо, по което компанията работи през последните пет години. Гигантът започна да експериментира с този подход през 2016. Като илюстрация на това, колко далеч сме стигнали оттогава, миналата година Google започна да класира всички нови домейни на база на техните мобилни сайтове по подразбиране.

Въпреки отлагането обаче създателите на сайтове трябва да оптимизират своите страници за мобилни устройства, колкото е възможно по-скоро.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X