Интернет

Интернет порталът за здравни услуги Omed.bg пусна онлайн консултации

Александър Главчев

Онлайн лекарски консултации вече предлага интернет порталът за здравни услуги Omed.bg. Сайтът, който наскоро навърши седем години е известен предимно с по-ниските цени за прегледи и лечение в български болници. С налагането на изисквания за социално дистанциране през последните месеци обаче в него започнаха да се предлагат и онлайн прегледи, към които вече имат интерес български граждани от различни градове у нас, както и живеещи в чужбина.

"Онлайн консултациите елиминират нуждата от физическа среща с лекар и отиване в болница, което в настоящата ситуация е особено важно. В добавка те позволяват на всеки гражданин без значение в кой град се намира, да използва услугите на водещи специалисти. Не е нужно да ходи до болница, намираща се в друго населено място, нито да чака с часове пред лекарските кабинети. Спестява се време както на пациентите, така и на докторите. Този нов сегмент за сега едва прохожда в България, но тепърва ще се развива, особено с навлизането в сектора на по-млади медицински кадри, които са свикнали да използват в ежедневието си нови онлайн услуги за комуникация" - споделя Христо Петков, основател на Omed.bg. Той добавя, че чужденците също приемат електронното здравеопазване много добре.

Според него онлайн консултациите са особено подходящи за българи в чужбина, които получават достъп до здравни услуги на роден език и на цени, значително по-ниски от тези в страната, в която живеят. Освен това те имат възможност да се прегледат, дори и когато са ограничени от карантинни мерки. Затова и услугата вече се използва от наши сънародници в редица европейски държави.

"Друга тенденция, която наблюдаваме през последните месеци, е увеличаване на запитванията от българи, които са се прибрали от чужбина - както за физически, така и за онлайн прегледи, добавя още основателят на здравния портал. Много от тези хора не се осигуряват в България и използването на Omed.bg, в който услугите на десетки болници се предлагат значително по-евтино, им позволява да получат качествено медицинско обслужване на достъпна цена."
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X