Интернет

PayPal очаква силно второ тримесечие заради ръста при онлайн продажбите

Мария Динкова

От PayPal Holdings Inc заявиха, че очакват силно възстановяване на обема на плащанията през второто тримесечие, след като социалното дистанциране подтиква много потребители да пазаруват онлайн, въпреки облекчаването на ограничителните мерки. Това води до покачване на акциите на компанията с 8%, пише Reuters.

Онлайн търговците наблюдават повишаване на търсенето и ръст при дигиталните плащания през последните седмици. В тази връзка PayPal обяви, че през април е привлякъл рекордните 7,4 млрд. нови клиенти.

"Нашите продукти и услуги никога не са били по-търсене", коментира изпълнителният директор Даниел Шулмън по отношение данните.

През последното тримесечие печалбите на компанията паднаха на 87,4%, тъй като тя е увеличи своите резерви заради възможни загуби, но все пак надхвърли очакванията на пазара.

"През март влошаващата се среда заради Covid-19 допълнително повлия на бизнеса на PayPal, засягайки обема и генерираните приходи от пътувания и събития, а също така повлия и на кредитните приходи", отбелязаха от компанията.

През първото тримесечие PayPal е обработила 191 млрд. долара в плащания, което е с 18% увеличение спрямо предходната година.

Нетните приходи са падали на 84 млрд. долара или 7 цента за акция в тримесечието до 31 март. За сравнение година по-рано те са били 667 млн. долара или 56 цента за акция.

Оперативните приходи са намаляли с 237 млн. долара заради увеличението в резервите. Изключая това, компанията е изкарала 83 цента за акция, като анализаторите са очаквали печалба от 75 цента за акция.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X