Интернет

Amazon ще продава само стоки от първа необходимост във Франция

Мария Динкова

Amazon изгуби обжалването на решението на френски съд, изискващо компанията временно да спре доставките на всички стоки, които не са от първа необходимос, или да плати тежки глоби, пише The Verge.

Компанията трябваше да затвори шест от своите съоръжения във Франция и да пусне своите служители в платен отпуск. От Аmazon настояваха, че определението на това кои стоки могат да се доставят не е ясно. Вместо да рискува глоба, гигантът предпочете временно да затвори своите центрове.

Според решението на съда Amazon може само да доставя стоки, пряко свързани с медицински, хигиенни и хранителни продукти в страната по време на пандемията от коронавирус. Компанията също така трябва да оцени риска в своите складове с профсъюзите. Те решиха да съдят Amazon, тъй като според тях гигантът не е успял да защити своите служители в складовете от излагане на Covid-19.

"Ние разбрахме за резултата от нашето обжалване и оставаме объркани от решението. В момента оценяваме последствията за нашите сайтове, както и за нашите служители и клиенти във Франция", коментираха от компанията.

От съда допълниха, че ако Amazon наруши разпоредбите ще бъде глобен 100 хил. евро за всяка доставка, която не отговаря на условията. Съдът ще проследи напредъка на компанията през следващия месец.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X