Интернет На Нещата

Fitbit представи нов фитнес тракер с вграден GPS

Иван Гайдаров

Fitbit представи първия си фитнес тракер с вграден GPS - Charge 4 - който потенциално може да бъде последната версия на компанията, преди да бъде завършена сделката по придобиването ѝ от Google.

По-рано запазена само за премиум Ionic устройствата на Fitbit, GPS ще позволи на потребителите на Charge 4 да проследяват темпото си, разстоянието и маршрута на дейностите си на открито, без да се налага да носят смартфон си със себе си, заявяват от компанията.

Функцията е съвместима със седем от повече от 20 режима на тренировка на тракера и в комбинация с данни за пулса ще показва на потребителите карта на интензивността на тренировката им.

От Fitbit коментират, че Charge 4 също така ще бъде първият модел, който ще предложи на потребителите достъп до функцията Active Zone Minutes - нов здравен показател, който използва персонализирани данни за сърдечната честота за проследяване на ежедневната активност спрямо цели, препоръчани от реномирани здравни организации, включително Световната здравна организация и Американската сърдечна асоциация ,

Charge 4 получава и още една функционалност за смарт часовник под формата на контроли на устройството за музикалното приложение Spotify. Моделът също така ще поддържа Fitbit Pay като стандарт.

Други акценти включват седемдневен живот на батерията, проследяване на съня и безплатна 90-дневна пробна версия на Fitbit Premium, която предлага достъп до специализирани тренировки и друго съдържание.

Новият модел ще бъде достъпен през онлайн търговци на дребно по целия свят от 13 април.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X