Интернет

ВСУ откри 266 виртуални аудитории, водени от 120 преподаватели

Computer World

Варненският свободен университет "Черноризец Храбър" (ВСУ) стартира неприсъствените "занятия в облака" за студентите си. Провеждат се обучения в 266 виртуални аудитории, които се водят от 120 преподаватели на ВСУ "Черноризец Храбър".

Изцяло онлайн е и кандидатстудентската кампания на университета, към която проявяват интерес дванадесетокласници от цялата страна, в това число и ученици, които са имали намерение да кандидатстват в чужбина.

Кадри от подготовката на дигиталните учебни занятия за студентите на ВСУ "Черноризец Храбър" и старта на "Виртуалните отворени прозорци за кандидат-студенти" намериха място в новинарските фото емисии на две от най-големите световни информационни агенции - водещата италианска "НУР Фото" и най-влиятелната френска "Франс-Прес". Фотографиите са на алумни-студента на университета и известен български фоторепортер Христо Русев.

"Варненският университет е първият в България, който предлага на студентите си възможност да учат онлайн чрез лайфстрийм, с активното съдействие на преподавателите, които ще водят лекциите от домовете си, пишат световните агенции и допълват мерките в страната ни за ограничаване на разпространението на СOVID-19.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X