Интернет

Smart Classroom предлага безплатна виртуална класна стая с мултифункционална дъска

Computer World

След пълното обновление на дизайна и функционалностите от началото на годината, Smart Classroom вече предоставя и безплатна виртуална класна стая. Това стана възможно благодарение на партньорството между платформата www.smasrclassroom.bg и daskal.eu. Напълно безплатна виртуална класна стая е вече на разположение на потребителите на Smart Classroom ексклузивно за неограничен период от време.

Във виртуалните класни стаи учителите имат възможност да използват редица функционалности, с които да проведат пълноценно учебния процес. Сред тях са аудио и видео връзка с учениците в реално време, както и възможност за споделяне на екран. Всички ресурси, създадени в Smart Classroom, са достъпни и във виртуалните стаи.

Как ученици и учители могат да се възползват?

Първото, което е необходимо, е създаване на профил на учителя и ученика в платформата Smart Classroom. Регистрираните учители в Smart Classroom получават безплатен достъп за неограничено време до виртуалните класни стаи на daskal.eu с един клик. За целта избират деня, часа и класа или групата, с която ще работят. Линкът към стаята автоматично се публикува във фийда на избраните учениците. Има възможност учениците да се разделят на групи, а учителят да наблюдава как работи всяка група и да общува с тях.

Виртуалната класна стая е интуитивна, лесна за ползване и разполага с много функционалности. Всеки потребител работи с мултифункционална виртуална дъска, на която може да се пише и форматира свободен текст, да се работи по изображения и редица други. Специалните дъски - по алгебра и геометрия - позволяват писане на уравнения и построяване на фигури.

За потребителите на Smart Classroom се подготвя подробно ръководство в допълнение към кратките инструкции за работа с платформата, което ще бъде публикувано в самата платформа. На разположение на потребителите за въпроси и съдействие при работа с новите функционалности е целият екип на платформата, с който те могат да свържат на: smart@smartclassroom.bg, както и през таба "Поддръжка" в платформата.

Какви са другите възможности на платформата?

Smart Classroom е цялостна система от няколко отделни модула, които са свързани помежду си: основен модул за създаване на съдържание и комуникация с учениците; модул за създаване на упражнения с добавена реалност (AR), които се изпълняват в мобилното приложение Smart Classroom AR (за Android), портфолио на учителя и ученика. Новите функционалности и подобрената интеграция между отделните модули предоставят среда, в която учителите могат да организират своите учебни материали, да създават и споделят съдържание, отговарящо на потребностите на техните възпитаници, както и да ползват модерни образователни ресурси. Благодарение на партньорството с един от водещите електронни дневници в България - "АдминПлюс" - оценки, поставени в платформата, директно се отразяват в електронния дневник и участват при формирането на успеха на учениците по даден предмет.

Smart Classroom е част от политиката за корпоративна социална отговорност на Samsung Electronics България.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X