Бизнес

Facebook насърчава всички да приемат сериозно социалното дистанциране

Computer World

Изпълнителният директор на Facebook Марк Зукърбърг обяви в сряда, че компанията пуска информационен център за коронавируса, който ще излиза най-отгоре на секцията "Новини" и ще насърчава потребителите да спазват препоръките за социално дистанциране.

"Нашият най-голям принос е да насърчим хората да приемат социалното дистанциране сериозно", коментира Зукърбърг.

Информационният център на социалната мрежа е създаден в сътрудничество със здравни компании. Той ще бъде достъпен за потребителите в САЩ и Европа през следващите 24 часа и глобално през идните дни.

"Целта в случая е да предоставим достоверна информация от организации като СЗО на всички, които използват нашите услуги", подчертава създателят на Facebook.

Компанията също така обяви, че ще осигури безплатен достъп за държавните власти и службите в своя софтуер за фирмена комуникация Workplace за следващите 12 месеца.

"Искаме да сме сигурни, че правим каквото можем, за да подкрепим публичното здравеопазване. Работата на тези хора е наистина героична и аз лично съм много благодарен за това, което те правят", изтъква Зукърбърг.

Той допълва, че пандемията от коронавирус е довела до "много високи нива на използване във всички засегнати държави". По-конкретно търсенето на услугата за обаждания в WhatsApp и Facebook Messenger се е удвоило. От социалната мрежа работят усилено, за да гарантират, че инфраструктурата може да поддържа това продължащо увеличение, тъй като коронавирусът се разпространява в повече райони.

COVID-19 вече сериозно се отразява на компанията, като нейните акции паднаха с повече от 33% тази години, след като несигурността около ситуацията засегна пазарите.

Тази седмица от Facebook отбелязаха, че ще пуснат програма за 100 млн. долара в подкрепа на малките компании, повлияни от коронавируса. Също така социалната мрежа обяви 1000 долара бонус за всеки от своите почти 45 хил. служители на пълно работно време.

На 27 февруари Facebook отмени своята годишна конференция за софтуерни разработчици, а в началото на март компанията призова своите служители да започнат да работят от вкъщи и отложи други свои събития. По-рано този месец също така социалната мрежа временно забрани реклами на медицински маски.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X