Интернет

Smart Classroom позволява дистанционно обучение и изпитване

Computer World

Безплатната онлайн платформа за смесено обучениe Smart Classroom позволява на учители и ученици да излязат извън ограниченията на класната стая - била тя реална или виртуална, и да станат част от една учеща общност, в която може да се преподава, изпитва, да се поставят домашни и проектни задачи.

Какви са възможностите на платформата?

Smart Classroom е цялостна система от няколко отделни модула, които са свързани помежду си: основен модул за създаване на съдържание и комуникация с учениците; модул за създаване на упражнения с добавена реалност (AR), които се изпълняват в мобилното приложение Smart Classroom AR (за Android); портфолио на учителя и ученика. Новите функционалности и подобрената интеграция между отделните модули предоставят среда, в която учителите могат да организират своите учебни материали, да създават и споделят съдържание, отговарящо на потребностите на техните възпитаници, както и да ползват модерни образователни ресурси. Благодарение на партньорството с един от водещите електронни дневници в България - "АдминПлюс" - оценки, поставени в платформата, директно се отразяват в електронния дневник и участват при формирането на успеха на учениците по даден предмет.
Платформата не изисква специални умения за работа във виртуална среда и бива постоянно актуализирана, съобразно потребностите на учители и ученици.

Онлайн платформата е безплатна, съобразена с българската образователна система, изцяло на български език и достъпна на различни видове настолни и мобилни устройства.

Регистрацията на потребителите на платформата е напълно съобразена с изискванията на Общия регламент относно защитата на данните (GDPR), поради което тя се извършва по три различни начина - самостоятелно от учители или ученици над 14 години, а при ученици под 14 години - от техните родители.

Smart Classroom е част от политиката за корпоративна социална отговорност на Samsung Electronics България.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X