Интернет

VPN компания смята да се бори с дезинформациите за коронавируса

Владимир Владков

Според проучване на Atlas VPN, наскоро изтекли документи показвали, че китайското правителство е подценило заразата с коронавирус (COVID-19) в провинция Шандун в Източен Китай. Ситуацията и в останалите региони едва ли е по-различна.

Правителството в Китай се гордее, че е спряло разпространението на вируса, но китайските граждани няма как да знаят дали това е истина, след като "Великата защитна стена" на Китай ограничава достъпа до най-популярните информационни агенции.

Точно затова Ракел, Уелч, главен оперативен директор на Atlas VPN, изразява своите опасения: "Смятам, че всеки човек трябва да има достъп до най-новата информация за пандемията. За съжаление страните, в които популярните медийни сайтове са забранени, хората са в мрак. Ще направим всичко възможно да информираме хората за актуалната ситуация. Създадохме агрегатор за новини за коронавируса, който позволява на потребителите да получат най-релевантната информация от едно място."

Над 60 000 човека, работещи за китайското правителство, отговарят за филтриране на ключови думи и заключване на уебсайтове. Проучването показва, че многобройни платени "инфлуенсъри" в социалните медии публикуват всяка година над 500 милиона проправителствени коментара, пише агенция Bloomberg. Кой може да каже дали те не разпространяват фалшива информация за COVID-19 сега?

Компании започват да предлагат възможност за отдалечена работа на повечето служители в офиса. Когато работят от дома си, служителите често използват приложения за моментални съобщения, за да общуват с колегите си. Хакерите може да се опитат да използват тази възможност, за да прихванат чувствителна информация. За да помогне на служителите, Atlas VPN е решила да подари 3-месечен абонамент Premium, като офертата е достъпна за всеки, а не само за хора от страни с ограничения на интернет достъпа. От компанията обясняват, че чрез своята услуга онлайн ограничения могат да бъдат преодолени, като потребителите ще получат всички новини за коронавируса. Освен това услугата защитава мобилните устройства от хакери.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X