Интернет

Microsoft планира да осигури интернет достъп на 40 млн. души до 2022

Мария Динкова

До миналата година приблизително половината от световното население е имало връзка с интернет. Макар това да е една положителна новина, трябва да се има предвид, че към момента милиарди продължават да нямат никакъв достъп до дигиталното пространство. Преди две години Microsoft стартира инициативата 2017 Airband Initiative, за да подобри ситуацията в САЩ. Сега компанията насочва усилията си към Африка, Латинска Америка и Азия, пише Enagdget.

Технологичният гигант планира да осигури интернет достъп на 40 млн. души по света до 2022. Първоначално ще се фокусира върху селските и отдалечени области в Латинска Америка и Субсахарска Африка, а след това и върху други региони. От Microsoft уточняват, че планират да работят с местни доставчици на интернет услуги, за да се създаде достъпна и надеждна интернет свързаност. Компанията също така настоява за въвеждането на регулации за достъп до TV White Space (TVWS). Това са така наречените "бели пространства" или празни честоти между телевизионните канали, които могат да бъдат пригодени за осигуряване на интернет свързаност в обширни райони.

"Безжична технология или бизнес модел, подходящи за осигуряването на интернет достъп на потребители в една локация, може да се окаже неприложимо за тези в друга локация. Нашият опит ни показва, че е необходим подход, обхващащ всички заинтернесовани страни, за да се преодолее липсата на свързаност", коментират от компанията.

Освен това компанията продължава да работи по гарантирането на интернет достъп в провинциалните райони в САЩ. От Microsoft в момента са си поставили за цел да осигурят бърза връзка на повече от 9 млн. души в Айова, Илиноис, Канзас, Небраска, Оклахома и Тексас.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X