Интернет

Как да развием своя уебсайт?

Мария Динкова

Знаете ли как можете лесно и бързо да създадете собствен уебсайт, без да имате технически умения и без да сте програмист? Имате ли визията за това как да го маркетирате добре и да продавате през него продуктите и услугите си? А наясно ли сте как да защитите проекта си от различните заплахи в мрежата? Знаете ли какво е DNS или все още се питате как и дали да си направите сайт? Отговор на всички тези и много други въпроси дават авторите в Блога на "СуперХостинг".

Как да създадем WordPress сайт без много усилия?
WordPress платформата е една от най-предпочитаните за създаването на уебсайтове и за да я използвате, не се нуждаете от задълбочени познания в областта на уеб дизайна и разработката. Създаването на сайт с нея може да се сведе до три основни стъпки. Сред първите стъпки с WordPress са: инсталация на WordPress системата в хостинг акаунта чрез WordPress Manager, избор на дизайн (тема), създаване на страници, инсталиране на допълнителни функционалности чрез плъгини и други лесни стъпки.

Кога промоциите не работят?
Промоциите са мощен маркетингов инструмент, който прави сайтовете популярни и може да спечели много нови клиенти. Но защо понякога промоционалните кампаниите се проваля? Сред възможните причини са липсата на ясна цел, неправилно таргетираната аудитория, както и неподготвеност на сайта да поеме трафика, който привлича. Най-важните въпроси, които е необходимо да се изяснят, когато стартирате промоционална кампания, е защо я правите, за кого и какви трудности бихте срещнали при осъществяването ѝ.

Защо клиентите изоставят количките си?
Ако сте собственик на онлайн магазин, вероятно имате наблюдения над това явление. Какви обаче могат да бъдат причините Вашите потребители да се откажат от намерението за покупка? Това биха могли да бъдат появата на допълнителни такси при завършване на поръчка, бавна или скъпа доставка, липса на криптирана връзка между браузъра и сървъра (SSL сертификат), ограничен избор на разплащателни методи и други. За да сте по-успешни в онлайн търговията, оптимизирайте скоростта на Вашия сайт, активирайте SSL сертификат и осигурете безплатна доставка над определена стойност на поръчката.

Какво трябва да знаем за DNS-ите?
DNS (Domain Name System) е система от сървъри, чрез която имената на домейните се транслират в IP адреси. Благодарение на тази система можем да отворим уебсайт в браузъра, като изпишем името на домейна му. По този начин не се налага да се помнят дълги и сложни IP адреси. При регистрацията на домейн име в DNS указателя се вписва DNS информацията за това име. Тази DNS информация след това е достъпна за всеки, който иска да разбере какъв е IP адресът на дадения домейн.

Искате сайт, но не знаете откъде да започнете
Част от компаниите срещат трудност при старта на своя онлайн проект. Възникват множество въпроси, на които те не успяват да намирят отговор сами. Например: С каква платформа да си направя сайт? Кой може да ми изгради сайт? Кое е първо: домейнът или хостингът? Нямам достатъчен бюджет за инвестицията, дали мога сам да си направя сайт? И още много други. На първо място трябва да се започне с името. Отделете време да помислите как ще се казва сайтът, потърсете най-подходящото разширение и си го запазете. По-този начин резервирате бранда си.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X