Устройства За Достъп

Пускането на 5G мрежи стимулира и появата на 5G телефони

Владимир Владков

Пускането на съвместими 5G устройства значително се ускори през второто тримесечие на тази година, според данните на Глобалната асоциация на мобилните производители (GSA), като общият брой на обявените модели достигна 90 в края на юни 2019 г.

Само през юни са представени 26 нови устройства от няколко компании, а общият брой на производителите на 5G устройства вече е 39.

В края на юни са обявени общо 25 съвместими с 5G смартфони, както и 7 хотспот устройства и редица модули за свързани лаптопи. Освен стандартното телекомуникационно оборудване, на пазара са пуснати още един робот и два дрона, поддържащи 5G.

Президентът на GSA Джо Барет заяви, че ускореното пускане на нови устройства, работещи с новата мрежова технология, съответства на търговските услуги, стартирани от операторите. Той добавя, че "не всички устройства са достъпни веднага за покупка", а точните спецификации на някои обявени модели са доста ограничени. Въпреки това няма никакво съмнение, че екосистемата от 5G доставчици се състезава, за да удовлетвори нуждите на пазара за все по-разнообразни свързани устройства, способни да предоставят нови услуги, икономически ползи и преживявания на потребителите, допълва Барет.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X