Интернет

AMD и Samsung обявиха сътрудничество в енергоспестяващата графика

Иван Гайдаров

AMD и Samsung Electronics обявиха началото на дългогодишно стратегическо сътрудничество, свързано с разработката на мобилни графични решения с висока производителност и ултраниско потребление на енергия на базата на графичните технологии AMD Radeon. Като част от партньорството Samsung ще лицензира интелектуална собственост (IP) на AMD в областта на графиката и ще се фокусира върху усъвършенстваните графични технологии и решения, които са критично важни за иновациите в мобилните приложения, включително при смартфоните.

Основните моменти в партньорството са насочени в няколко посоки. От една страна, AMD ще предостави лиценз на върху интелектуална собственост за къстомизирана графика, базирана на наскоро обявената, силно мащабируема RDNA графична архитектура, които Samsung ще използва в мобилни устройства. Samsung от своя страна се задължават да заплатят на AMD съответните лицензионни такси.
"Тъй като ние постоянно се подготвяме за разрушителни промени в технологичната сфера и търсим нови възможности, това партньорство с AMD ще ни позволи да внесем на пазара инавативни графични продукти и решения за мобилните приложения на утрешния ден", коментира Инюп Кан, президент на Samsung Electronics S.LSI Business, и добавя: "Очакваме с нетърпение да работим с AMD, за да ускорим иновациите в мобилните графични технологии, които ще помогнат за мобилни изчисления от следващото ниво."
"Навлизането на нашите графични технологии на различни пазари - PC, игрови конзоли, облаци и HPC – се засилва и сме развълнувани от възможността да си партнираме с индустриалния лидер Samsung, за да ускорим графичните иновации и на мобилния пазар", обяснява на свой ред д-р Лиза Су, президент и главен изпълнителен директор на AMD. По думите ѝ "това стратегическо партньорство ще разшири обхвата на високопроизводителните графични решения Radeon на мобилния пазар, което значително ще разшири потребителската база и екосистемата на компанията".
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X