Интернет

Ниски продажби свалят цените на iPhone XR на редица пазари

Computer World

След като преди дни се появи информация, че Apple намалява цените на новия си апарат iPhone XR на редица пазари, вече втори японски доставчик казва, че понижава цената на новия модел на компанията. Още през ноември NTT Docomo обяви, че тя ще бъде с около100 долара по-ниска, а сега и SoftBank разпространява подобна промоция.

В съобщение до пресата, мултинационалният холдинг заявява, че отстъпката ще бъде 10 800 йени, което също е приблизително 100 долара. Намалението на цените е представяно като кампания "iPhone XR Happy Price Campaign".

В Япония доставчиците разчитат на субсидии, когато продават смартфони от висок клас като iPhone, например. По подобен начин доскоро работеше и американския пазар. Този подход обаче често прикрива действителната цена на смартфоните.

Според анализаторите Apple е оторизирала японските си партньори да правят отстъпки от цената на iPhone XR поради значително по-ниските от очакваното продажби. Статистиката сочи, че местните потребители продължават да разчитат повече на iPhone 8 и iPhone 8 Plus, което вероятно се дължи на комбинацията от по-ниската цена и познаваемостта на серията.

Междувременно в Китай също се наблюдава около 20% спад на цените, което важи за всички модели на Apple.

 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X