Интернет

Доставките на смартфони Huawei през 2018 г. надхвърлят 200 млн. единици

Computer World

През 2018 г. китайският производител Huawei е доставил повече от 200 милиона смартфона, включително устройства под бранда си Honor, което е нов рекорд за организацията.

Компанията отчита повишение на продажбите си от “близо 66 пъти” в последните осем години, като през 2010 г. доставките са включвали едва 3 милиона единици. От Huawei обръщат внимание също така, че са се превърнали в постоянен участник в топ 3 на пазара на смартфони, като през някои тримесечия дори успяват да изместят Apple от второто място. Смартфоните на китайския технологичен гигант вече се използват от повече от 500 милиона потребители в над 170 страни.

 

По отношение на по-специфичните устройства и линии, от компанията заявяват, че от пускането си на пазара през март 2018 г., водещата серия P20 е имала над 16 милиона доставени единици, “като почти половината от тях са собственост на жени”. Доставките на модели от серията Mate 20 пък обхващат над 5 милиона единици в рамките на два месеца след официалното си представяне.

Средният клас устройства на Huawei – Nova – печелят все по голяма популярност сред младите потребители, обръщат също така внимание от китайския производител, като допълват, че към края на 2018 г. от серията са продадени повече от 65 милиона единици. Към момента от Huawei не са предоставили официална статистика единствено за продажбите на устройствата Honor.

На фона на опасенията, свързани с инфраструктурния бизнес на китайския технологичен гигант, които много западни държави, начело със САЩ, имат, от Huawei са категорични, че „поставят въпроса за защитата на личния живот на потребителите преди основните си търговски интереси“. Според компанията нейните практики са в пълно съответствие с Общоприетите принципи за поверителност (GAPP), както и с изискванията на Общия регламент за защита на данните на Европейския съюз (GDPR).

Според говорител на Huawei компанията използва подхода “Privacy by Design”, като по този начин защитата на личните данни се проектира още в процеса на разработка на новите устройства.  

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X