Интернет

И операторът A1 ще предлага електронни винетки

Владимир Владков

От 21 декември новата електронна винетка се предлага и в магазините на А1, на сайта a1.bg и през приложението „Моят А1“, обявиха от телекомуникационния оператор. Електронната винетка заменя досегашните хартиени винетки, като вече няма да се изисква и залепянето на стикер на стъклото на пътните превозни средства и няма да е необходимо да се носи документ, удостоверяващ закупена е-Винетка. 

„В магазините на А1 потребителите ще могат да закупят своята е-Винетка както в брой, така и с дебитна или кредитна карта. За улеснение на клиентите на всички оператори, на a1.bg потребителите ще могат да направят покупката по електронен път по всяко време, без да е необходима регистрация в сайта“, добавят от телекома.

Клиентите, които са купили винетка през регистрацията си на а1.bg, ще имат достъп до история на покупки и информация за автомобила, които ще могат да се ползват и при следващи поръчки. Цените на винетките се запазват без промяна, като за леките автомобили се добавя и възможност за закупуване на уикенд винетка на цена от 10 лева.

След стартирането на продажбите на електронните винетки, А1 ще предложи допълнителни функционалности като получаване на SMS при активация на е-Винетка и при наближаване на крайния срок на нейната валидност.

е-Винетка ще бъде достъпна в търговската мрежа на А1 в партньорство с „Интелигентни Трафик Системи” ЕАД, които са единственият национален доставчик на услуги за електронно събиране на такса за изминато разстояние и партньор на АПИ.

 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X