Интернет

А1 с нови оферти за предплатени услуги

Владимир Владков

Два нови предплатени пакета допълниха портфолиото на A1 България, като предимството им е големи бонус от национални мегабайти и минути за разговори, валидни за 30 дена.

Предплатените стартови пакета са наречени Комфорт и Комфорт Макс, като първият е с цена 6 лв. (от които 1 лв. за услуги), а вторият се продава за 8 лв. (отново 1 лв. първоначално заредена сума). В първия пакет за включени 100 минути и 1000 MB, а във втория – 200 минути и 2000 MB.

За да се възползват от бонусите (минути и мегабайти), потребителите трябва да презаредят картата с 10 лева или повече, за да получат 200 национални минути и 2000 MB мобилен интернет. Минутите за разговори са към всички национални мрежи, като валидността им е 35 дена, а на мегабайтите – 30 дена от датата на зареждане. Освен сумата за презареждане обаче, потребителите трябва всеки път да плащат и „такса за използване на тези минути и мегабайти“ в размер на 5 лв. Това означава, че минималната месечна сума за нормална употреба на смартфон става 15 лв., което прави предплатената услуга по-скъпа от офертата за абонаментния план А1 One S (месечна такса 11,99 лв. с включени 200 минути и 100+100 MB).

Допълнително неудобство на предплатените пакети е, че след изчерпване на включените MB скоростта не се ограничава както при абонаментните тарифи, а всеки MB започва да се таксува по 1,5 лв., така че потребителите трябва да внимават кога им свършват мегабайтите.

Разбира се, съществува и вариантът за зареждане с по-малка сума – от 6 до 9 лв., като телекомът предоставя срещу нея 100 национални минути и 1000 MB, но „таксата“ за активирането им остава същата – 5 лв. за всяко. Използването на заредените суми извън включените минути обаче е доста солено, тъй като всяка минута изходящ разговор е по 45 стотинки. MMS и SMS съобщенията са по 25 стотинки. 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X