Интернет

Теленор ще предлага сайтове за е-търговия на бизнес клиентите си

Владимир Владков

Иновативна услуга, осигуряваща бързо създаване на сайтове за електронна търговия, започна да предлага на бизнес клиентите си мобилният оператор Теленор. Наречена „Онлайн магазин“, услугата се реализирана в партньорство с CloudCart, като виртуалният магазин се съхранява в облака.

Чрез тази услуга фирмите, които са абонати на оператора, могат да прехвърлят своите продукти от друг сайт безплатно, без значение каква платформа са използвали досега, а могат и да създадат изцяло нов сайт за електронна търговия, обясняват от Теленор. Качването на продукти в е-магазина може да става автоматично чрез едни от най-използваните инструменти CSV и XML, или чрез ръчно въвеждане на съответната номенклатура.

Услугата „Онлайн магазин“ не изиска от клиентите познания по програмиране. Тя се управлява през интуитивен административен панел, предоставящ богато разнообразие от функционалности, включително задаване на онлайн и офлайн разплащания, покупки на лизинг и други. Платформата предоставя и опция за интеграция на куриерски компании и автоматизация на доставките.

Компаниите могат да използват собствен домейн. Хостването на онлайн магазина е в Google Cloud, като специалистите на CloudCart гарантират SEO оптимизация. Запазеното в „облака“ съдържание е криптирано, а връзката с магазина е с висока степен на сигурност. Теленор ще осигурява на потребителите си телефонна поддръжка 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.

Разпространяването на продуктите е възможно и през няколко допълнителни канала като Facebook, Ebay, Sravni и Pazaruvaj.

Освен това фирмите могат да заявят допълнителни услуги като изработка на лого и банер. В зависимост от мащаба на дейността си, бизнес клиентите на Теленор могат да избират между план за начинаещи и план за напреднали, с едногодишен или двугодишен договор, като пакетите включват различен набор от услуги и инструменти. За конкретна ценова информация и включените услуги фирмите трябва да се свържат с търговския си представител в Теленор.

CloudCart предлага и самостоятелно подобна услуга на начинаещи и напреднали търговци, като цената варира от почти 90 лв. на година за тепърва прохождащи в този бизнес до малко над1900 лв./годишно за професионални търговци.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X